zondag 26 september 2010

Avifauna

Even wat anders dan hertjes... Avifauna in Alphen aan de Rijn bezocht vandaag. Niet echt denderend weer, een beetje frisjes.. Dit park staat volledig in het teken van vogels. Dan hoef je je ook niet meer af te vragen wát je op de foto zet....













Vandaag ook even getest of de 7D met de 100-400mm lens goed gecalibreerd was.. Ik ben tevreden! Ik zal nog even een stukkie tikken over het calibreren van lenzen op camera bodies. Als ik tijd heb. En zin. ;)

dinsdag 21 september 2010

Lekkere wandeling

Vanmiddag weer naar de waterleiding duinen geweest. Fantastisch weer, lekker in het zonnetje gewandeld.

De bronst zit eraan te komen, dus we gaan binnenkort zeker weer!













zondag 12 september 2010

Over paddestoelen en toekijkende hertjes..

Macrofotografie is een intensieve bezigheid. Zelfs zo intensief dat je even niet meer in de gaten hebt wat er om je heen gebeurt. Scherpstellen, statief verplaatsen, meer of minder scherpte/diepte...




Dan kan het maar zo eens gebeuren dat je op een gegeven moment het gevoel krijgt dat je bekeken word... En dat klopt dan meestal ook.






Hier het resultaat van al dat geconcentreerde werk; deze macro's zijn genomen met de 7D met Sigma 150mm, op een statief;







Deze lag aardig op snelheid;








We hebben ook nog even in een schuilhut naar een aantal eenden zitten kijken, er zaten mooie expemplaren tussen.




Alle foto's gemaakt in de Amsterdamse Waterleiding Duinen.

vrijdag 10 september 2010

Cursus Boos kijken.

Vandaag naar Burgers Zoo in Arnhem geweest. Eén van de betere dierentuinen die Nederland rijk is. Een kleine selectie van wat we zoal gezien hebben;








Booskijkende Jan van Genten;







We hadden meteen weer visioenen van kleine bootjes op de atlantische oceaan...

Booskijkende gorilla;





En natuurlijk een zeer serieus kijkende tijger;







Wat fleuriger kijkende bewoners van deze mooie dierentuin;











Deze dierentuin is een aanrader.


Hier kun je de foto's in groot, groter, grootst! formaat bekijken.

zondag 5 september 2010

De blauw-paars gespikkelde Tjif Tjaf...

...is een vogel die niet voorkomt in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Wel zwanen, kuifeenden en ijsvogels..











Vanochtend voor dag en dauw opgestaan om eens een stukje te gaan wandelen. Nou ja, 8 uur waren we er. Dit is het resultaat van vandaag.

We hadden al een mooi aantal kilometers gelopen toen we ons enigszins bespied waanden.. En dat klopte. We werden in de gaten gehouden door een paar jonge hertjes.. Even later kwamen we hun grote broers tegen, met een prachtig gewei.






Deze heren wilden echter niet poseren, en gingen er vandoor. Toch een geweldige ervaring om deze dieren zo dichtbij te zien in het wild.









Deze megapaddestoel was onbewoond op het moment van opname. Gezien het formaat (25 centimeter zeker) zal daar eerder een kleuter dan een kabouter hebben gewoond.




Alle foto's zijn hier te zien in exeptioneel groot formaat. Probeer de waterdruppels maar eens te tellen op de rug van de zwaan!




Alle foto's genomen met Eos 7D en 300mm L F\2.8 IS USM op een Manfrotto monopod met Giottos balhoofd.

zaterdag 4 september 2010

Nationaal park de Hoge Veluwe.

We zijn de afgelopen dagen lekker wezen struinen op de veluwe. Even ontstressen. Ons vorige bezoek aan dit park was geen succes, toen vele kilometers gefietst en geen dier gezien. Maar toch nog maar eens een bezoekje gewaagd.



Net als de vorige keer hebben we te fiets en te voet, geen dier gezien. Wel veel paddestoelen. Toen we op het punt stonden om naar het hotel te gaan zagen we dat vele fotografen zich verzamelden op de Wildbaan, een doorlopende weg door het park. Wij hebben ons daar maar even bij aangesloten, in de hoop dan toch nog een stuk wild te mogen aanschouwen...

De aanwezigen wekten op ons de indruk dat zij hier wel vaker kwamen, dus we hadden goede hoop. En waarempel, er verzamelde zich een groepje van ongeveer 15 herten in de bosrand!! Daar hadden we op zitten wachtten!